Willis Towers Watson benoemt Jacco Heemskerk tot Head of Investment

Vandaag kondigt Willis Towers Watson aan dat Jacco Heemskerk, CFA, is benoemd tot de nieuwe Head of Investment.

Hij geeft per 1 oktober leiding aan de investment consulting activiteiten in Nederland en gaat een belangrijke rol spelen in de uitbouw van deze divisie. Heemskerk gaat hiermee onderdeel uitmaken van het Leadership Team van Willis Towers Watson in Nederland.

Heemskerk was hiervoor uitvoerend bestuurder bij Stichting Pensioenfonds RBS Nederland. Tevens was hij voorzitter van het bestuur van Stichting Pensioenfonds Cindu International. Daarnaast is Heemskerk voorzitter van CFA Society Netherlands, de beroepsvereniging van beleggingsprofessionals in Nederland. Heemskerk maakte carrière in de zakenbanken van achtereenvolgens ABN AMRO en The Royal Bank of Scotland.
 
Bibi de Vries, Head of Benelux bij Willis Towers Watson, zegt: “Jacco heeft een rijke ervaring in verschillende internationaal opererende bedrijven, sectoren en functies. Vanuit zijn ruime ervaring binnen de pensioenfondsenmarkt, kent Jacco als geen ander de situatie waarin de fondsen zich momenteel bevinden. Zijn visionaire aanpak gericht op flexibilisering van de arbeidsmarkt, professioneel vermogensbeheer en risicomanagement, en ontwikkelingen in de Europese wet- en regelgeving, kenmerkt hem. Deze thema’s verdienen in de markt, maar ook binnen politiek en onafhankelijk onderzoek, meer aandacht. Daar gaat Willis Towers Watson zich op toeleggen, mede onder leiding van Jacco.”
 
Jacco Heemskerk: “Pensioenfondsen, verzekeraars en het bedrijfsleven vragen steeds meer professionaliteit in het beheer van hun vermogen en balans. Trends zoals maatschappelijk verantwoord beleggen, digitalisering, maar ook de oplopende levensverwachting en de laagrenderende kapitaalmarkten vragen om andere oplossingen voor zowel de consument als institutionele beleggers. Als Head of Investment bij Willis Towers Watson kan ik deze trends samen met mijn team koppelen aan onze kennis van de markt, en daarmee adequaat inspelen op de toenemende vraag naar professionele dienstverlening van onze klanten. Ik daag daarbij mijzelf en mijn collega’s uit om onze dienstverlening constant aan te blijven scherpen, waarbij we integriteit hoog in het vaandel houden.”
 

Gerelateerde artikelen