Wijnanda Rutten in Tax, Pensions, Employment & Funds groep Clifford Chance

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance verwelkomt Wijnanda Rutten (50) in zijn Tax, Pensions, Employment & Funds groep in Amsterdam. Rutten is per 1 maart 2014 als counsel werkzaam in de pensioenpraktijk in Amsterdam.
Wijnanda Rutten is gespecialiseerd in pensioenrecht. Zij adviseert werkgevers, pensioenfondsen, verzekeraars en ondernemingsraden op nationaal en internationaal terrein, waaronder met het oprichten, samenvoegen, outsourcen en liquideren van pensioenregelingen en de governance van pensioenfondsen. Naast het beroep van advocaat is Rutten tevens raadsheer plaatsvervanger bij het Hof Den Bosch, lid van de adviescommissie pensioenrecht van de NOVA en lid van de raad van advies en redactieraad van Pensioenbestuur en Management (PBM). Tussen 2009 en 2013 was Rutten penningmeester van de internationale pensioenrechtvereniging IPEBLA. Ze schrijft regelmatig artikelen voor zakelijke tijdschriften en tijdschriften in haar vakgebied. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreker op seminars.
Voordat Rutten bij Clifford Chance begon, werkte zij zo’n tien jaar bij Allen & Overy in Amsterdam, waarvan de laatste vijf jaar als counsel gespecialiseerd in pensioenrecht. Ze werkte gedurende haar carrière onder meer bij het huidige Syntrus Achmea en PNO Media en was bij Towers Watson zes jaar actief als (senior) legal consultant. Ze behaalde haar doctoraal Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam.
Wijnanda Rutten over haar overstap: "De opzet van de pensioengroep bij Clifford Chance biedt allerlei mogelijkheden voor uitbreiding en ontwikkeling en dat betekent tegelijk dat ook ik mijn kennis en kunde kan verdiepen. Voor mij dus een geweldige kans!"
Ate van IJlzinga Veenstra, partner en hoofd van de Amsterdamse Tax, Pensions, Employment & Funds groep: "De komst van Wijnanda is super. Zij complementeert onze advies- en transactiepraktijk voor wat betreft arbeidsrecht en pensioenrecht. Bovendien zal zij, naast Hans van Meerten en onze internationale collega’s, een grote rol spelen in de ontwikkeling van onze praktijk op het gebied van EU-pensioenentiteiten. Het Nederlandse en internationale pensioenlandschap verandert snel, wij willen de toonaangevende adviseur zijn op dat gebied!"
 
Gerelateerde artikelen