WeTransfer gaat volgende week naar de beurs

Techbedrijf WeTransfer maakt volgende week vrijdag (28 januari) zijn beursdebuut in Amsterdam. De onderneming met de gelijknamige digitale verstuurdienst van bestanden mikt daarbij op een beurswaarde tot 716 miljoen euro.

Met de opbrengst van de plaatsing van nieuwe aandelen wil WeTransfer verder groeien, bijvoorbeeld door overnames te doen.

Een aandeel WeTransfer gaat tussen de 17,50 euro en 20,50 euro kosten. Van alle aandelen van WeTransfer is na de beursgang tot 43,5 procent verhandelbaar. Bij de beursgang geeft WeTransfer voor 125 miljoen euro nieuwe aandelen uit, minder dan de 160 miljoen euro die vorige week werd genoemd.

Techaandelen beleven een slechte start van het jaar. Dat komt onder meer door rentevrees nu de rentes op obligaties blijven stijgen. Die zorgen ervoor dat beleggers kiezen voor minder risicovolle aandelen. 

WeTransfer heeft ook andere diensten als een online aantekeningenblok en manieren om presentaties te maken. Het bedrijf richt zich vooral op de creatieve sector. De onderneming biedt zijn bestandenverstuurdienst gratis aan met reclame, maar heeft ook een abonnementsmodel voor al zijn diensten samen. Het bedrijf heeft 87 miljoen gebruikers en 387.000 abonnees.

 

Gerelateerde artikelen