Wessels Bouwgroep neemt Rosmalen Groep over

Wessels Bouwgroep uit Lichtenvoorde heeft Rosmalen Groep uit Wijchen overgenomen.

De overname past binnen Wessels Bouwgroep’s strategische doelstelling om haar positie als toonaangevende partner in de bouw verder te ontwikkelen.

Wessels Bouwgroep is een specialistisch aannemersbedrijf dat zich vooral toelegt op het (af)bouwen van de buitenschil. Met kennis, organisatie en vakmanschap op het gebied van gevel- en daktechniek investeert zij in duurzame samenwerking met haar opdrachtgevers. Met de toevoeging van Rosmalen Groep vergroot Wessels Bouwgroep haar kennis op het gebied van aanleg en onderhoud van vlakke daken aanzienlijk. Rosmalen Groep zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel voortbestaan binnen Wessels Bouwgroep.

“Door deze overname zijn we nog meer in staat onze klanten te ondersteunen op het gebied van dakgerelateerde werkzaamheden en vraagstukken. Hiermee kunnen we onze positie als all-round partner voor alle werkzaamheden rondom de buitenschil verder versterken”, vertelt Erwin Wessels, algemeen directeur en mede-eigenaar van Wessels Bouwgroep.

Rosmalen Groep is zeer actief binnen woningbouwcorporaties, zorginstellingen en het rijksvastgoedbedrijf. Deze klanten zullen nu nog beter en breder bediend worden door toevoeging van de kennis en kunde van Wessels Bouwgroep. Joost Rosmalen blijft aan in zijn rol als algemeen directeur van Rosmalen Groep en zal toetreden tot het management team van Wessels Bouwgroep. De structuur van Rosmalen Groep blijft ook onveranderd. voortzetten. “Ik ben erg enthousiast over de kansen en mogelijkheden die deze overname biedt voor onze klanten en werknemers”, zegt Joost Rosmalen, algemeen directeur van de Rosmalen Groep. “De chemie met Wessels Bouwgroep en haar mensen is erg goed. Dit waren voor ons erg belangrijke overwegingen bij de keuze over waar we ons mooie familiebedrijf zouden onderbrengen.”

Michiel Segers van VWG Corporate Finance was de adviseur van Rosmalen tijdens dit proces. Joost Rosmalen: “VWG heeft veel aandacht besteed aan de verschillende belangen aan onze kant, de persoonlijke benadering en de hoge mate van vakmanschap gaven vertrouwen en hebben uiteindelijk tot dit mooie resultaat geleid.”

Wessels Bouwgroep heeft zich laten ondersteunen door Translink Corporate Finance voor haar due diligence en door DHLS voor de begeleiding van alle juridische aspecten van de transactie.

Gerelateerde artikelen