Wessanen neemt Abbot Kinney’s over

Natuurvoedingsconcern Wessanen heeft Abbot Kinney's overgenomen. Het Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in plantaardige producten van biologische ingrediƫnten zoals yoghurt en ijs.

Dat hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. Er werden geen financiële details bekend gemaakt. Wessanen meldt wel dat de overname al is afgerond.

Abbot Kinney's is in 2014 opgericht en gebruikt plantaardige producten zoals kokosmelk, amandelen en mango's voor biologische producten. De onderneming heeft al een sterke positie in Nederland en is daarnaast bezig deze op te bouwen in belangrijke Europese markten.

Strategie

Volgens Wessanen is plantaardig gebaseerd voedsel een belangrijk onderdeel van de strategie van het voedingsconcern. De overname van Abbot Kinney's is "een verdere stap is in het versnellen van de groei".

Oprichters en eigenaren Jimme Slippens en Gijs van Maasakkers zeggen blij te zijn met de overname omdat Wessanen dezelfde missie heeft: ervoor zorgen dat plantaardige voedingsmiddelen mainstream worden.

Gerelateerde artikelen