Wendela Raas verkozen tot CEO van Dentons Europe

Advocatenkantoor Dentons kondigt aan dat Wendela Raas per 1 november 2024 Europe CEO wordt.

De partners van Dentons hebben de in Amsterdam gevestigde partner gekozen voor deze rol. Raas wordt verantwoordelijk voor het leiderschap en de strategie van de Europese regio, die 23 kantoren in 18 landen in Europa en Centraal-Azië omvat.

Wendela Raas was managing partner van het vroegere Boekel De Nerée, dat in 2017 samenging met Dentons. Sinds de combinatie met Dentons heeft het voormalige Boekel De Nerée een enorme groei doorgemaakt en verdubbelde in korte tijd qua omzet. Raas is thans lid van de Dentons Global Board, en fungeert als Global Vice Chair. Ze is ook de Global Leader van de sectorgroep Consumer Products and Services.

Raas heeft 25 jaar ervaring als advocaat op het gebied van vastgoedrecht. Zij wordt erkend als toonaangevend advocaat in Nederland door Chambers Europe en The Legal 500. Ze heeft een sterke focus op het stimuleren van talent en inclusie, en heeft als mentor van met name vrouwelijk talent een actieve rol gespeeld in verschillende talentontwikkelingsprogramma’s van Dentons.

“Ik ben zeer vereerd en dankbaar dat mijn collega’s mij de leiding hebben toevertrouwd van ons kantoor in Europa en Centraal-Azië”, reageert Wendela Raas op haar verkiezing. “Ik ben trots op wat we tot dusver hebben bereikt als kantoor en ben ervan overtuigd dat we nog veel verder kunnen groeien. We hebben een sterke focus op energy en infrastructuur, en dat maakt ons een ideale partner voor onze cliënten, die in toenemende mate te maken hebben met vraagstukken op deze gebieden.”

“Ook op regulatory gebied hebben onze cliënten te maken met grote uitdagingen”, vervolgt ze. “Ik kijk ernaar uit om ons merk verder te versterken. Mijn ambitie is om hét go-to-kantoor te zijn voor onze cliënten – niet alleen in Europa en Centraal-Azië maar in alle tachtig landen wereldwijd waar Dentons aanwezig is. In aanvulling is het natuurlijk ook heel leuk om als Nederlandse advocaat voor een dergelijke rol gekozen te worden. Dat gebeurt niet zo vaak.”

De verkiezing van Wendela Raas als CEO van Europa volgt nauw op de recente benoeming van Kate Barton als Global CEO van Dentons.

Gerelateerde artikelen