Weer miljoenen Sillicon Valley voor Nederlandse start-up

Techbedrijf Weaviate.io uit Amsterdam is voorgekomen uit ING Labs.

De Amsterdamse start-up Weaviate.io heeft vijftig miljoen dollar opgehaald bij bestaande investeerders. Het in 2019 opgerichte technologiebedrijf, dat ooit begon onder de naam Semi Technologies, wil het opgehaalde geld gebruiken om groter te worden. Zowel de diensten als het team wordt uitgebreid. 

Weaviate.io heeft een database ontwikkeld voor AI-gegenereerde weergaven van documenten, afbeeldingen en andere objecten. Het bedrijf telt een kleine dertig medewerkers. Behalve in Amsterdam is Weaviate.io ook gevestigd in de VS en Australië. De startup heeft zeven investeerders, waaronder het Nederlandse ING Ventures. Zes van de zeven zijn ook betrokken bij de nieuwe kapitaalinjectie.

Semi Technologies, de voorloper van Weaviate.io, komt voort uit ING Labs. In augustus 2020 ontving de startup een startfinanciering van Zeta Venture Partners en ING Ventures. In februari 2022 kwam daar een kapitaalinjectie van zestien miljoen dollar bovenop, grotendeels afkomstig van investeerders uit Silicon Valley.
 

Gerelateerde artikelen