Webinar: Wat betekent de Corona crisis voor investeerders?

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:30
Ja, het coronavirus raakt ook ons. Wij staan vooraan. Wij staan midden in de communities voor Finance, HR en M&A. Netwerken, kennis delen en ontmoetingen; om dat alles draait het bij onze events, data, trainingen en opleidingen. Maar we gaan zeker niet bij de pakken neerzitten!

Op donderdag 16 april organiseert de M&A Community haar eerste webinar voor de (Young) Full Members. 
 
M&A Webinar: Wat betekent de Corona crisis voor investeerders?
De COVID-19 crisis hakt er flink in. Wie vallen er als eerste om? Wie profiteren?Hoe lang houden bedrijven het vol? Waar wordt gesneden? Kan er nog geld worden opgehaald? Welke steunmaatregelen zijn er? Maar ook, welke kansen zijn er voor investeerders om assets goedkoop te verwerven? 

Deals sluiten is in deze omstandigheden behoorlijk lastig, en niet alleen omdat directies en adviseurs momenteel niet kunnen reizen. Om maar wat te noemen: waarderingen van bedrijven zijn ineens onzeker geworden. Zijn de resultaten van het afgelopen jaar nog wel maatgevend voor de nabije toekomst? Strategische kopers houden de cash liever even in hun zak dan het in een overname te steken. En banken zijn ineens minder happig op het meefinancieren bij deals dan een paar maanden geleden.

Als de Corona crisis voorbij is, ziet de wereld er compleet anders uit. Bedrijven die de komende periode gebruiken zijn de winnaars van morgen. Creativiteit, visie, de wil om te veranderen en doorzettingsvermogen zijn van cruciaal belang. 

Na uw aanmelding ontvangt u meer informatie over het webinar. 

Meld u als (Young) Full Member hier aan of: 

Word (Young) Full Member en bekijk het webinar


Panelleden


Guido Grobbink, Partner at Standard Investment

Guido is een hands-on investeerder met jarenlangee managament en transactie ervaring. Hij heeft o.a. gewerk bij Boston Consulting Group, Waterland Private Equity en bij CVC-investering Retail Network. “Een van de mooiste kanten van dit werk is dat je elke keer wordt uitgedaagd om in een korte tijd een bedrijf en sector te doorgronden; de manier van werken en denken en de dynamiek met klanten en concurrenten te begrijpen. Wij kunnen, met onze aanvullende ervaring, vragen stellen die vaak lang niet zijn gesteld. Samen met het management, en al hun kennis en ervaring, zoeken we nieuwe kansen en zorgen we voor structurele verbetering. Omdat we vaak snel moeten werken dwing ik mezelf om juist de rust te bewaren. Soms even wachten met conclusies trekken. Het is prachtig om te zien als, na heel veel bloed zweet en tranen, het bedrijf na een aantal jaar veel sterker is geworden!” Guido studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Delft en volgde de MBA bij INSEAD. 

 

Bjørn Van Knippenberg, Partner bij VE Partners
Heeft meer dan 13 jaar relevante strategie advisering en hands-on operationeel management ervaring. Hij is betrokken geweest bij het opzetten en uitvoeren van meerdere verandertrajecten en de ontwikkeling van new business projecten. Voordat Bjorn in 2002 bij VE Partners begon heeft hij gewerkt als consultant in de Strategie & Organisatie praktijk van Arthur D. Little. Bjørn heeft Econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Rotterdam.

 

 

Ludovic Beukers, Associate Partner / Head of Debt Advisory EY Transaction Advisory Services
Ludovic Beukers ondersteunt private en publieke organisaties bij het aantrekken van financiering. Bijvoorbeeld voor herfinanciering, uitkopen van aandeelhouders, overnames of uitbreidingen.

Hij studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds 2018 bij EY. Was hiervoor werkzaam als consultant bij een leidende consultancy-organisatie en jarenlang bankier bij een grote, Nederlandse bank.

‘Financieringsvormen en -voorwaarden van banken veranderen continue. En er komen steeds meer mogelijkheden buiten de traditionele lening. Zoals alternatieve investeringsfondsen, direct lending. Ik adviseer klanten over de best mogelijke financiering van hun plannen en activiteiten. Belangrijk is dat ze zelf op de drivers seat plaatsnemen, zij bepalen de strategie van de onderneming. De financiering moet dat faciliteren. De voorwaarden moeten aansluiten bij de ondernemingsstrategie, en waar nodig flexibel zijn.’

 

Nathalie van Woerkom,  advocaat en partner bij AKD


Nathalie van Woerkom is advocaat en partner bij AKD. Zij heeft ruime ervaring in het algemeen vennootschapsrecht en is gespecialiseerd in fusies, overnames en private equity. Zo heeft Nathalie op verschillende plekken gewerkt aan cross border due diligence en herstructureringen van Nederlandse activiteiten. Ook adviseert zij over de verschillende aspecten van distressed M&A. Nathalie publiceerde recent het artikel "Private Equity as an engine of growth in times of crisis" op MenA.nl

 

Herman K

aemingk, advocaat partner bij Loyens & Loeff (moderator)
Herman Kaemingk, advocaat, is werkzaam binnen de Amsterdamse praktijkgroep Ondernemingsrecht. Herman is gespecialiseerd in overnames, en met name management- en leveraged buy-outs. Tot zijn cliënten behoren investeringsmaatschappijen, venture capital investeerders, managementteams, institutionele beleggers, financiële instellingen en industriële en technologieondernemingen.

 

 

 


Partners


 .                                                              
 

Gerelateerde artikelen