Webinar Distressed M&A: ‘Restructuring en dealmaking’

Op donderdag 18 juni vindt het webinar Distressed M&A plaats. Een gesprek met de panelleden.

Veel vragen, grote onzekerheden; de COVID-19 crisis hakt er ook in de M&A Community behoorlijk in. Tijdens ons webinar voor de (Young) Full Members gaat het over restructuring en dealmaking in een distressed environment. Wat is verstandig en aan te raden, wat juist niet en te vermijden? 

Ton Schutte, Partner bij Jones Day: “Een onderneming zit in de problemen, welke stappen moeten worden gezet en welke transacties passen daarbij gegeven de belangen van de verschillende stakeholders? Wat is de rol van de board, de geldverschaffers en de adviseurs?“

Jasper Berkenbosch, eveneens Partner bij Jones Day: “De WHOA is door de Tweede Kamer aangenomen, later dit jaar volgt behandeling in de Eerste Kamer. Hoe verandert de wereld van restructuring met dit nieuwe instrument? Eén ding is zeker, de praktijk wijzigt materieel. Distressed wordt een belangrijke topic.”

Het panel dat donderdag 18 juni present zal zijn voor onze M&A Community bestaat verder uit Gijs de Reuver, Managing Director in Houlihan Lokey’s Financial Restructuring Group, en Jurgen van Breukelen, onder andere Chairman van Altice. 

Blik op de (nabije) toekomst
Gijs de Reuver: “Is het de komende zes maanden “hope for the best, prepare for the worst”? Collega panellid Jurgen van Breukelen: “We praten nu over bedrijven die te kampen hebben met acute vraaguitval. Maar krijgen we ná de zomer niet te maken met meer complexe cases, met bedrijven waar van alles mis is en voor de crisis waarschijnlijk al van alles mis wás?” 

Wat zeker is: de situatie is door de crisis vaak gespannen, besluiten liggen onder een vergrootglas, stakeholders vragen om een weloverwogen en rechtvaardige aanpak. En dan is er ook nog sprake van grote tijdsdruk. Wat zijn de belangen die boards, banken en adviseurs moeten afwegen om tot een structuur te komen die levensvatbaar is? Welke potentiële aansprakelijkheden liggen op de loer?

Gijs de Reuver: “In restructuring worden onderdelen zelden verkocht, om verder waardeverlies te beperken. het is beter om een oplossing voor de gehele groep te bedenken. En vervolgens pas later te kijken of er voor niet-strategische onderdelen een  acceptabele prijs te realiseren valt.”

Eigen ervaringen
Ton Schutte: “We gaan in het webinar het bredere veld van restructuring op. Wat is de dynamiek van ondernemingen die in de problemen komen en welke stappen en transacties zijn passend gegeven die dynamiek? Elk lid van het panel neemt de eigen ervaringen donderdag 18 juni mee.” 

De experts in ons panel zijn allen gepokt en gemazeld in M&A en waren betrokken bij belangwekkende distressed cases en transacties. Zoals de samensmelting van afvalverwerker Van Gansewinkel met het Britse Shanks tot Renewi, de acquisitie door het Turkse Renaissance Construction van Ballast Nedam, de verkoop van een Bosal-divisie aan de investeerder TowerBrook en de ‘herstart’ van Intertoys.

Het loopt nu al storm met aanmeldingen voor het Distressed M&A-webinar, al meer dan 313 professionals uit de wereld van Corporate Finance, M&A Services en Private Equity hebben laten weten van de partij te zijn. Schrijf u nu in.

Gerelateerde artikelen