Watersportgroothandel Lankhorst Taselaar ingelijfd door botenbouwer Brunswick

De Nederlandse watersportspecialist Lankhorst Taselaar valt in de handen van Amerikaanse producent van vrijetijdsartikelen Brunswick Corporation.

Dat werd donderdag bekendgemaakt door het aan de New York Stock Exchange genoteerde bedrijf, zonder financiële details te vermelden.

Lankhorst Taselaar wordt onderdeel van Brunswick-dochter Mercury Marine, een producent van scheepsmotoren en sneeuwmobielen die in 1961 krachten bundelde met Brunswick. Met behulp van de Nederlandse groothandel in watersportartikelen wil Mercury haar aanwezigheid en diensten in Noord-Europa vergroten, zegt topman John Pfeifer van Mercury in een persbericht.

Het in Lelystad gevestigde Lankhorst Taselaar telt zo’n 50 werknemers en zal aan het einde van dit jaar intrek nemen in een nieuwe kantoor in Heerenveen. Het bedrijf kent een jaaromzet van ongeveer 21,5 miljoen euro en heeft ook vestigingen in Sneek en het Duitse Rheine.

Vertrouwde adviseurs
Het Amsterdamse team van Jones Day, onder leiding van Floris Pierik, adviseerde de Amerikanen. Advocatenkantoor Loyens & Loeff, met Harmen Holtrop als teamleider, stond de verkopende aandeelhouders van Lankhorst bij.

In 2012 adviseerde Holtrop bestuurders Heero Smit en Jarno Berkhof bij de management buyout van Lankhorst Taselaar. De managers vielen ook nu terug op de vertrouwde adviseur. 

Wind uit westen
“Het is momenteel erg druk. Er is geen zomerstop, de nieuwe deals worden alweer opgestart voor na de zomer”, zegt Loyens & Loeff-partner Harmen Holtrop in een telefonische reactie. “We zien veel Amerikaanse strategen die bedrijven kopen, zoals Timken dat onlangs Groeneveld overnam. Wij stonden Groeneveld bij. De wind waait voor nu even uit het westen.”

Bij de verkoop van Groeneveld adviseerde Floris Pierik van Jones Day wederom de Amerikaanse koper, in dit geval Timken.  

 

 

Gerelateerde artikelen