Waterland Private Equity Investments benoemt Carsten Rahlfs tot Principal en Managing Director

Waterland Private Equity Investments maakt vandaag de benoeming van Dr. Carsten Rahlfs als Principal en Managing Director van de Duitse vestiging bekend. Hij gaat de versnelde uitbreiding in de Duitstalige landen (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) ondersteunen.
Per 1 januari 2014 is Dr. Carsten Rahlfs (1973) benoemd tot Principal van Waterland Private Equity Investments B.V. en Managing Director van Waterland Private Equity GmbH. Als gevolg van deze benoeming is Carsten nu lid van de Principals Board van Waterland Private Equity Investments B.V.
Carsten wordt Managing Director van de Duitse vestiging naast Managing Director en Managing Principal van de Duitstalige landen Jörg Dreisow, die leiding geeft aan de vestiging in München.
Hij zal verantwoordelijk zijn voor het management van de vestiging van Waterland in Düsseldorf en is verantwoordelijk voor een aantal Duitse portfoliobedrijven van Waterland en doelmarkten binnen de investeringsfocus van Waterland. 
“Na de opening van de vestiging in München in oktober 2013, ondergaat Waterland een versnelde uitbreiding in de Duitstalige landen (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk). Omdat we de bedrijven waarin we participeren en actief ondersteunen, versterken we met deze benoeming het management van de vestiging in Düsseldorf”, aldus Robert Thielen, oprichter en Chairman van Waterland Private Equity Investments.
Voordat Carsten in 2009 in dienst trad bij Waterland, werkte hij voor verschillende ondernemingen, waardoor hij de ervaring opdeed, die hij in zijn huidige functie goed benutten kan. Carsten was Managing Director van de Franse consumentengoederenproducent Staub Group, waar hij verantwoordelijk was voor sales, marketing en supply chain-management. Daarvoor was Carsten werkzaam als Head of Corporate Development bij Zwilling J.A. Henckels AG en verantwoordelijk voor de overnames van Staub Group (Frankrijk) en Demeyre NV (België). Voor die tijd werkte hij bij Tchibo GmbH.
Carsten begon zijn carrière bij McKinsey & Company in Hamburg, waar hij voornamelijk werkte in de retail- en consumentengoederensector. Carsten behaalde zijn master in bedrijfskunde (Diplom-Kaufmann) en ontving een Ph. D. (Dr. rer. Pol.) in financiële theorie and strategisch management, beide aan de Universiteit van Lüneberg, Duitsland.
Gerelateerde artikelen