Waterland-partner koopt vermogensbeheerder Leo Stevens

Vermogensbeheerders laten zich overnemen om hoge investeringen.

De Belg Frank Vlayen, die tot deze lente aan het hoofd stond van private equity-bedrijf Waterland, neemt de helft van de Antwerpse vermogensbeheersder Leo Stevens Private Banking over. Het bedrijf was tot nu toe in handen van de familie.

Vlayen wordt door de Belgische zakenkrant De Tijd omschreven als ‘de grootste dealmaker van de Lage Landen’. Met Leo Stevens krijgt hij een bank in huis die meer dan een miljard euro aan beheerd vermogen onder de hoede heeft. Ondanks dat bedrag geldt het Antwerpse bedrijf als een van de kleinere vermogensbeheerders.

In het financiële wereldje wordt getwijfeld of deze kleine vis in staat is om op eigen kracht verder te gaan. Investeringen in digitalisering en regelgeving dreigen het bedrijf de komende jaren op hoge kosten te jagen.

Om die reden zijn er in de wereld van het vermogensbeheer de laatste jaren veel overnames gerealiseerd. ABN AMRO heeft de private-bankingtak van Société Générale in België overgenomen. Eerder deze zomer legde Crédit Agricole de hand op Degroof Petercam. Ook Leo Stevens zou door meerdere partijen zijn benaderd voor een overname.

Gerelateerde artikelen