Wat wordt de volgende unicorn?

Het startupklimaat in Nederland is de laatste jaren minder gunstig geworden.

Tijdens het vijfdaagse evenement ‘The Future of Finance’ komen in Dubai verschillende visionairs op het gebied van o.a. finance en ondernemerschap bijeen om na te denken over de toekomst van geld, investeren, alternatieve assetklassen en nog veel meer. Hierover schrijft BusinessInsider. 

Host Marleen Evertsz van Nxchange ontvangt in Dubai experts en investeerders om de Future of Finance in kaart te brengen. Vandaag gaat het over investeren in unicorns: waar zullen die ontstaan en wat weten durfkapitaalinvesteerders wat wij niet weten? Haar gasten zijn Richard Bross, Kauan von Novack, Ruud Hendriks en Joep Verbunt. 

Evertsz richt het gesprek eerst op de ontwikkelingen in startupland. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de startup sector? Volgens Von Novack zijn er drie sectoren te definiëren waar de komende jaren de meeste kansen ontstaan. Naast health zijn dat volgens hem mobility en transportation en new energy. “Daar zien we de meeste groei.”

Hendriks spreekt als het om kansrijkheid van Nederlandse startups gaat zijn zorg uit dat het klimaat de laatste jaren minder gunstig is geworden. Hij ziet de achterstand met landen als Frankrijk en het VK groter worden. “Het wordt steeds moeilijker om medewerkers met optiepaketten te belonen.” 

Hendriks ziet bovendien dat er een shake-out plaats vindt in startupland: tal van beginnende bedrijven “zonder plan B” leggen nu het loodje. Wie de zaken nu wel goed op orde heeft, heeft tijdig “de tering naar de nering gezet.”

Lees hier meer over ‘The Future of Unicorns’. 

 

Gerelateerde artikelen