Wadinko participeert in Tolsma-Grisnich

De Zwolse participatiemaatschappij Wadinko heeft een minderheidsbelang genomen in Tolsma-Grisnich. Deze in Emmeloord gevestigde onderneming levert wereldwijd integrale oplossingen voor het ventileren, koelen, reinigen, transporteren en sorteren van aardappels, uien en wortelen.

Aandeelhouder Dim-Jan de Visser, al jaren werkzaam als commercieel directeur, is benoemd tot algemeen directeur. De Visser heeft samen met Wadinko alle aandelen over genomen van de oude aandeelhouders. Tolsma-Grisnich zal inzetten op verdere innovatie en groei.

 

Tolsma-Grisnich is een internationaal opererende onderneming die totaaloplossingen biedt op het gebied van de bewaring en de handling van agrarische producten. Afnemers van Tolsma-Grisnich zijn agrariërs, verpakkers en verwerkers. Van origine zijn de activiteiten van Tolsma gericht op bewaring en die van Grisnich op de handling van de producten.

 

Algemeen directeur Dim-Jan de Visser: ‘Waar onze markt in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België stabiel is, neemt wereldwijd de consumptie van aardappelen nog steeds toe. Nu al hebben we eigen vestigingen in Duitsland, de Verenigde Staten, Rusland en Engeland en hebben we partnerships in andere interessante markten, waar nog volop kansen liggen. Een andere ontwikkeling is dat er een steeds groter beroep wordt gedaan op onze gespecialiseerde kennis. Om de beoogde groei te kunnen realiseren, is het noodzakelijk ons management verder te professionaliseren en te versterken. Met de deelname door Wadinko kunnen we dit nu goed en versneld in gang zetten.’

 

Volgens Wadinko’s investment manager Astrid Kempers is de deelname in Tolsma-Grisnich om meerdere redenen interessant. ‘Tolsma-Grisnich heeft nu 220 medewerkers in dienst, waarvan 160 in ons werkgebied. Dat laatste speelt altijd een belangrijke rol in onze afwegingen om wel of niet te participeren. Wat ook heeft meegespeeld in onze besluitvorming, is dat we met Tolsma-Grisnich opnieuw diversificatie in onze portefeuille aanbrengen. Bovendien is het zo dat in de nabije toekomst van Tolsma-Grisnich meer ingezet gaat worden op het gebruik van Big Data, wat een voorsprong moet opleveren bij de transformatie naar consultative seller. Daarmee wordt Tolsma-Grisnich uiteraard ook een meer dan interessante kennispartner voor zowel Wadinko als onze andere participaties.’

Gerelateerde artikelen