Waarom de deal tussen T-Mobile en Ka’ena Corporation opvalt

Acteur Ryan Reynolds profiteert van de overname van 1,35 miljard.

T-Mobile US neemt Ka’ena Corporation over voor een bedrag dat kan oplopen tot 1,35 miljard dollar (1,26 miljard euro). Ka’ena Corporation is vooral bekend omdat de acteur Ryan Reynolds mede-eigenaar is van Mint Mobile. Dat telecombedrijf valt onder Ka'ena Corporation.

"We zijn erg blij dat T-Mobile een agressief lastminutebod van mijn moeder Tammy Reynolds heeft overtroffen, omdat we geloven dat de uitmuntendheid van hun 5G-netwerk een betere strategische match zal bieden dan de iets bovengemiddelde mahjongvaardigheden van mijn moeder", grapt Reynolds in een verklaring. De acteur verscheen ook in een video met Mike Sievert, de topman van T-Mobile US, om het nieuws aan te kondigen.

Reynolds bezit een onbekend, maar "significant" aandelenbelang in Mint. De acteur zal nog steeds in reclames voor het bedrijf blijven verschijnen, zei medeoprichter David Glickman in een interview. Hoe hoog het aankoopbedrag uiteindelijk uitvalt, hangt af van bepaalde prestaties die Mint de komende tijd levert.

T-Mobile US, dat voor iets minder dan de helft in handen is van Deutsche Telekom, betaalt voor het grootste deel in aandelen voor Ka'ena en Mint. Daarmee krijgt de op een na grootste mobiele provider van de Verenigde Staten een snelgroeiende prijsvechter in de telecombranche. Volgens Glickman steeg het aantal klanten de afgelopen vier jaar met 50 procent. De omzet nam met 70 procent toe. Mint verkoopt zijn abonnementen uitsluitend online en heeft geen eigen winkels.

Reynolds, onder meer bekend van zijn rol als Deadpool, geldt als een succesvol ondernemer. De Canadese acteur was eerder mede-eigenaar van Aviation Gin, dat in 2020 voor 610 miljoen dollar werd overgenomen door drankenconcern Diageo. Ook is Reynolds mede-eigenaar van de Welshe voetbalclub Wrexham AFC.

(ANP)

Gerelateerde artikelen