VS in beroep tegen uitspraak overname spelgigant

Overnamegevecht Microsoft met waakhonden sleept voort.

De Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC (Federal Trade Commission) tekent beroep aan tegen de beslissing van de rechter om groen licht te geven voor de overname van gamegigant Activision Blizzard door Microsoft. 

De FTC maakt zich zorgen dat Microsoft te veel marktmacht krijgt op het gebied van games. Activision Blizzard is bekend van games als World of Warcraft en Call of Duty en smartphonespelletjes als Candy Crush. Sony geldt als de grote concurrent die de deal met angst en beven tegemoetziet.

Details over het hoger beroep zijn nog niet bekendgemaakt. Wel heeft Microsoft al gezegd het beroep van de FTC aan te zullen vechten.

De overname die 69 miljard dollar behelst is een gevecht van wereldformaat geworden. Microsoft kondigde in januari 2022 aan dat het Activision Blizzard wilde overnemen. Sindsdien is de deal uitgelopen op gesteggel tussen de beide bedrijven en waakhonden in de VS, de EU en in Groot-Brittannië. Overal werd de transactie geblokkeerd in eerste instantie.

Afgelopen voorjaar staakte de Europese Commissie al het verzet tegen de deal. Deze week zei ook de Britse waakhond CMA (Competition and Markets Authority) het verbod op de overname te heroverwegen. Dit naar aanleiding van de toestemming van de Amerikaanse rechter. Welke gevolgen het hoger beroep heeft voor het besluit van de CMA is nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen