Vrachtwagenbedrijf GINAF weer in Nederlandse handen

Vrachtwagenbedrijf GINAF Trucks Nederland is weer in Nederlandse handen, meldt het bedrijf. Het van oorsprong Van Ginkel's Automobiel Fabrieken was in handen van het Chinese CHTC. Het zittende Nederlandse management staat nu aan het roer.

Het is niet bekend hoeveel geld er met de overname gemoeid is. Medeaandeelhouder Roeland van der Woude is aangesteld als directeur.

Het bedrijf werd opgericht in 1948 door de gebroeders Van Ginkel in Veenendaal, die een onderneming opzetten in de handel en reparatie van vrachtauto's. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in het bouwtransport.

Door de bouwcrisis nam CHTC de automotive tak van het bedrijf in 2011 over. De afgelopen acht jaar investeerde de Chinese eigenaar in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische aandrijving.

Het bedrijf gaat zich richten op de Nederlandse en Europese markt en zet in op duurzaamheid en innovatie in transport. GINAF is naar eigen zeggen de een-na-grootste leverancier van elektrisch aangedreven vrachtwagens in Nederland. Ook is het al in gesprek met diverse partijen over verdere versterking van de marktpositie.

Gerelateerde artikelen