VPE doet overnamebod op Batenburg Techniek

VP Exploitatie (VPE) heeft een overnamebod uitgebracht op Batenburg Techniek van 19,50 euro per aandeel. Dat maakte VPE maandag bekend.

VPE heeft het belang in Batenburg uitgebreid van 25,82 naar 35,17 procent en moet daarom verplicht een openbaar bod doen op het installatiebedrijf uit Rotterdam. VPE is sinds 2007 aandeelhouder van Batenburg en onderhoudt naar eigen zeggen een constructieve relatie met het bedrijf.

Volgens VPE is Batenburg geïnformeerd over het bod. Batenburg liet weten kennis te hebben genomen van het bod. Guus van Puijenbroek treedt tijdelijk terug als commissaris van het bedrijf in verband met het bod.

VPE, de investerings- en beheermaatschappij van de familie Van Puijenbroek, steunt de huidige strategie van Batenburg en voorziet geen wijzigingen in de samenstelling van het bestuur en de raad van commissarissen van Batenburg als gevolg van het bod. Tevens verwacht VPE geen gevolgen voor de werknemers of klanten van de onderneming.

Het aandeel Batenburg noteerde afgelopen vrijdag aan het slot van de handel een koers van 15,10 euro. VPE verwacht op korte termijn een voorlopig biedingsbericht voor te leggen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Na goedkeuring van de AFM zal VPE het biedingsbericht publiceren.

Het bod zal volgens VPE gestand worden gedaan ongeacht het aanmeldingspercentage. De investeerder beschikt over voldoende financiële middelen om aan de verplichtingen rond het bod te voldoen.

De familie Van Puijenbroek bezit naast een landgoed en een textielfabriek meer dan 30 procent van Telegraaf Media Groep (TMG). Ook is de familie een belangrijke investeerder in een fonds van durfkapitalist Egeria, die 80 procent heeft van NRC Media.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen