Vortex laat oog vallen op transfer pricing-specialist

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 09:23
TP Tuned en Vortex bundelen krachten voor volgende groeifase TP Tuned.

TP Tuned, een specialist in transfer pricing automatisering uit Amsterdam, is een samenwerking aangegaan met investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners. Vortex zal TP Tuned ondersteunen in haar ambitie om wereldwijde marktleider te worden in transfer pricing documentatiediensten en -software en zal helpen bij het uitbreiden van zijn producten en diensten.

TP Tuned werd in 2015 opgericht om in te spelen op de behoefte van grote multinationals om transfer pricing efficiënter aan te pakken, met een nadruk op de automatisering van transfer pricing-documentatie. Transfer pricing-regels beogen dat multinationals een passend deel van hun winst rapporteren in de landen waar zij actief zijn. Om aan te tonen dat winsten eerlijk zijn gealloceerd, moeten multinationals jaarlijks complexe documentatie opstellen, wat aanzienlijke tijd en kosten vergt.

TP Tuned verzorgt voor internationaal opererende bedrijven geautomatiseerde, consistente en compliant transfer pricing-documentatie. Het bedrijf, waar 20 personen werkzaam zijn, bedient multinationals zoals TomTom, Stahl, Avnet, Ravago en Stanley Black & Decker. Samen met Vortex, dat naast het management een meerderheidsaandeelhouder wordt, wil TP Tuned investeren in de internationale uitbreiding van zijn activiteiten – zowel organisch als door acquisities. Bovendien wil TP Tuned investeren in nieuwe software-functionaliteiten.

Vortex Capital Partners is een investeringsfonds met een focus op kleine en middelgrote software- en technologieondernemingen met groot groeipotentieel. Sinds de oprichting in 2012 heeft Vortex in 24 platformbedrijven geïnvesteerd met meer dan 55 add-on investeringen. Het team combineert jarenlange M&A-ervaring met diepgaande technische expertise en operationele ervaring. Hiermee ondersteunt Vortex ambitieuze ondernemers en managementteams als actieve partner bij het realiseren van hun groeiambities.

Gerelateerde artikelen