Integratiespecialist Enable U neemt Scamander over

Overname van Scamander is voor Enable U een duwtje richting top.

FOTO: v.l.n.r. Frank Arts (oprichter en Chief Strategy Officer Enable U), Ronald Kok (oprichter Scamander), Frank Hoekstra (CEO Enable U) en Gert-Jan Kentie (oprichter en directeur Scamander)

Vortex Capital Partners neemt Scamander over, een IT-bedrijf van een halve eeuw in Nieuwegein. Het bedrijf is gespecialiseerd in digitale informatievoorziening. De deal vindt plaats via portfoliobedrijf Enable U,  een integratiespecialist in Amsterdam. De overname moet leiden tot marktleiderschap in digitale integratie en dienstverlening over data.

De gezamenlijke onderneming telt 160 werknemers. Belangrijke klanten zijn Nederlandse (lokale) overheidsinstanties als Gemeente Rotterdam en Gemeente ’s-Hertogenbosch, semi-overheidsinstanties als CAK, RDW en CIBG, onderwijsinstellingen als Albeda, Saxion, ROC Twente, TU Delft en Zadkine, en commerciële instellingen als VodafoneZiggo.

Vortex Capital Partners richt zich op kleine en middelgrote technologiebedrijven met het hoofdkantoor in de Benelux. De voorkeur gaat uit naar snelgroeiende software-, internet- en services bedrijven die technologie gebruiken om zich te onderscheiden en verder op te schalen.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen