Vortex Capital Partners neemt belang in Solvari

Investeringsfonds Vortex Capital Partners heeft een belang genomen in Solvari, een serviceplatform voor duurzame bouwprojecten.

Marktlink heeft als adviseur de transactie begeleid. Mede-oprichter Nick de Korte en aandeelhouder Lieve Vandaele hebben met deze transactie hun belang in Solvari verkocht. Er werden geen financiële details bekend gemaakt.

Met de participatie van Vortex Capital Partners wil Solvari de vernieuwde groeistrategie en doelstelling bewerkstelligen om voor consumenten in de Benelux hét toonaangevende serviceplatform voor (duurzame) bouwprojecten te zijn.

Solvari helpt via solvari.nl en solvari.be consumenten bij het vinden en vergelijken van vakmensen zoals specialisten in zonnepanelen, woningisolatie, -verduurzaming en klimaatbeheersing tot vakmensen die je woning opknappen. Momenteel zijn naar eigen zeggen 10.000 klus- en (ver)bouwbedrijven bij het platform aangesloten.

Doorgroeien naar marktleider

Vortex Capital Partners, een investeringsfonds dat zich richt op snelgroeiende MKB-ondernemingen, vindt Solvari een waardevolle toevoeging aan de portfolio. Joost Moerland van Vortex Capital Partners: "We ondersteunen het gedreven management met het verder uitrollen van haar groeistrategie, primair organisch en aangevuld door overnames wanneer opportuun. De mogelijkheid om door te groeien naar de leider in een markt waarin het online potentieel significant is, is zeer aantrekkelijk.”

Gerelateerde artikelen