Voorwaarden claimemmissie Ballast Nedam aanstaande

Bouwonderneming Ballast Nedam, die overgenomen gaat worden door het Turkse Renaissance Infrastructure, verwacht de voorwaarden van de aangekondigde claimemissie ,,op korte termijn" aan te kondigen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Het was de bedoeling dat de voorwaarden dinsdag bekend zouden worden. Echter is er volgens het bedrijf vertraging opgetreden waardoor de voorwaarden later gepresenteerd worden. Door de vertraging was de handel in Ballast voorlopig stilgelegd. De verwachting is dat beursuitbater Euronext deze schorsing snel zal opheffen.

Eerder werd bekend dat de noodzakelijke kapitaalinjectie in Ballast via de uitgifte van nieuwe aandelen plaatsvinden, waardoor het belang van de oude aandeelhouders aanzienlijk verwatert. Renaissance pompt 47,6 miljoen euro aan extra kapitaal in Ballast Nedam. Als minder dan 95 procent van de stukken wordt aangeboden, wordt de kapitaalinjectie opgesplitst in een claimemissie van 20 miljoen euro en een onderhandse plaatsing van 27,6 miljoen euro.

(ANP)

Gerelateerde artikelen