Voormalig Tennet-topman Mel Kroon naar Improved

Mel Kroon, voormalig CEO van TenneT, is per 1 oktober overgegaan naar Improved. Hij versterkt daar het Mobility & New Energy Team.

Kroon wordt Associate Partner bij Improved Corporate Finance/Drake Star Partners in Amsterdam. Hij kondigde zijn afscheid bij TenneT al afgelopen januari aan. Daarvoor was Mel Kroon werkzaam bij verzekeringsmaatschappij Hooge Huys. In mei werd hij door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Als CEO van TenneT heeft Kroon in 16 jaar laten zien alle aspecten van groei laten zien: van een omzet van 1 miljard naar 22 miljard euro en van 270 naar 4000 medewerkers, schrijft Improved in een persbericht. In die tijd deed TenneT 45 overnames.

Kroon zit in de raden van commissarissen van een publiek technologieconcern, een energie gerelateerd bedrijf en een gezondheidszorg onderneming. Improved, een zogeheten corporate finance boutique, is blij met de aanstelling van Kroon en verwacht dat zijn kennis en ervaring zullen bijdragen aan de doelstellingen van Improved om “optimaal succes voor zijn klanten te genereren”.

Gerelateerde artikelen