Voormalig CEO Van Gansewinkel gaat de boer op voor investeringsfonds

Private investeerder Ruud Sondag heeft een nieuw investeringsproject voor ogen. De financier die de Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel in de jaargangen 2011 en 2012 onder zijn hoede had, wil een nieuw investeringsfonds van de grond tillen.

Het investeringsfonds heet Circular One en moet zorg dragen voor kapitaalinjecties in veelbelovende Nederlandse projecten die gebruikte grondstoffen verwerken tot hoogwaardige producten. Met een vijfkoppig team is Sondag al met de pet langs banken, familiefondsen, pensioenfondsen en verzekeraars gegaan. 

Volgens de voormalige Van Gansewinkel-topman zou ING al interesse hebben om mee te doen, maar wacht het nog op andere deelnemers. Het fonds mikt op participanten die bereid zijn minimaal 25 miljoen euro in te leggen. Met 100 miljoen euro beleggingsgeld kan de zoektocht naar potentiële investeringen beginnen, zo laat Sondag weten in een reactie aan het Financieele Dagblad.  

De private investeerder is sinds zijn vertrek bij Van Gansewinkel een krappe vijf jaar geleden gaan investeren in bedrijven die zich met name richten op de circulaire economie. Onder meer recyclingsbedrijf Van Scherpenzeel en Eurobottle, een producent van biobased kunstofbidons, behoren tot zijn investeringsportefeuille.

Gerelateerde artikelen