Voor Advia is de consolidatie in de incassowereld al begonnen

De overname van RIB Incasso Rotterdam is de tweede binnen een half jaar.

Juridisch dienstverlener Advia neemt RIB Incasso Rotterdam over via een meerderheidsbelang. Advia heeft vestigingen in Nederland en België. Het meerderheidsbelang vult voor Advia weer een plek op de geografische kaart. Er zijn nu vestigingen in Wuustwezel (België), Rotterdam, Amsterdam, Groningen en Zaanstad.

RIB Incasso telde drie vestigingen, waarvan na de deal alleen nog die in Amsterdam en Groningen over zijn. Advia is actief met incasso voor bedrijven die wereldwijd actief zijn. De nieuwe deelneming past binnen de buy & build-strategie van Advia. Het bedrijf wil groeien door ondernemingen over te nemen die zich richten op creditmanagement en juridische diensten. Het bedrijf nam in oktober Ondernemerjuristen uit Zaanstad over.

Advia denkt te profiteren van de nieuwe wetgeving voor incassodiensten. Zonder registratie mogen incassodienstverleners vanaf 1 april 2025 geen buitengerechtelijke incassowerkzaamheden meer uitvoeren. Voor nieuwe incassodienstverleners die vanaf april 2024 actief worden op de markt, geldt dat zij zich direct moeten registreren.

Directeur Youri van Veldhoven van Advia ziet met vertrouwen de nieuwe wetgeving in Nederland tegemoet: “De wet in België bepaalt dat alle incassobureaus bij de FOD Economie moeten zijn ingeschreven alvorens zij een activiteit van minnelijke invordering mogen uitoefenen. En met het oog op de verplichte vergunning in Nederland verwacht ik verdere consolidatie binnen de incassobranche en sluit daarom verdere overnames ook niet uit”.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Net zomin als de omvang van het meerderheidsbelang dat Advia heeft verworven.

Gerelateerde artikelen