VonWood haalt groeikapitaal op bij Peak, DFF en Keen

Online platform VonWood zaagt tussenschakels uit voor transparante handel in hout.

VonWood, het innovatieve digitale handelsplatform voor hout, heeft 2,7 miljoen euro aan investeringsgeld opgehaald via investeerders Peak, Dutch Founders Fund, Keen en een aantal strategische partners. 

Het bedrijf werd in mei opgericht met als doel de verouderde houthandel naar het hier en nu te brengen. Met de investering kan VonWood de groei van het bedrijf versnellen en zo de houtmarkt voor iedereen toegankelijk maken. Oprichters David de Jong en Minck Hermans brengen met het nieuwe online handelsplatform houtkopers en -verkopers bij elkaar, zonder tussenpersonen. Dit maakt processen slimmer en duurzamer. Het online handelsproces is volledig transparant en maakt de inkoop van hout goedkoper. Zo kunnen meer mensen met hout werken.

Schakels in de keten
In de houtindustrie zijn er vele schakels in de keten tussen de zagerij die de boom tot planken zaagt en de bedrijven die het hout verwerken in hun eindproducten, zoals importeurs, handelaren, agenten en anderen. En elke schakel moet zijn brood verdienen. De tussenhandel drijft de prijs van hout op, waardoor het product duurder is in aanschaf dan nodig. Door kopers en verkopers van hout via het online platform rechtstreeks met elkaar in contact te brengen, biedt VonWood meer inzicht in vraag en aanbod, meer zekerheid over het aanbod en een hoger rendement.

Groei opbouwen
Met de investering van 2,7 miljoen euro wil de startup de groei van het platform versnellen en de traditionele toeleveringsketen opschudden. Het vertrouwen in de plannen van VonWood komt onder meer van de Nederlandse investeerders Peak, Dutch Founders Fund en Keen. 

Peak mede-oprichter Johan van Mil: "Je hebt lef nodig om een oude markt te digitaliseren, maar het vereist ook platform-denken om processen efficiënter te organiseren. VonWood heeft wat nodig is om de houthandel te moderniseren met behulp van datagedreven technologie." 

Investeerder van platforminvesteerder Dutch Founders Fund en medeoprichter van Just Eat, Laurens Groenendijk: "Hout is cruciaal in de bouw, maar de meeste kopers hebben geen directe toegang tot de bron: de zagerij. VonWood brengt daar nu verandering in. Wij geloven in het team, het product en natuurlijk de duurzame impact die ze maken."
 

Gerelateerde artikelen