Volpi Capital investeert in CycloMedia Technology

De Engelse investeringsmaatschappij Volpi Capital investeert in CycloMedia. CycloMedia hoopt met het extra kapitaal verder te kunnen groeien.

CycloMedia werd in 1980 opgericht en is gevestigd in Zaltbommel. Het bedrijf biedt een uitgebreid end-to-end, business-to-business geodata- en softwareplatform en is een gevestigde naam op zowel de Amerikaanse, Nederlandse, Duitse als Scandinavische markt. 

Gebaseerd op haar technologieplatform en dankzij haar positie op de Nederlandse markt met vele langdurige klantrelaties, heeft CycloMedia in de afgelopen vier jaren haar omzet verdubbeld. In samenwerking met Avedon Capital Partners heeft CycloMedia een sterke autonome groei gerealiseerd in de Verenigde Staten (waar de afgelopen twee jaar de omzet is verdubbeld) en in Duitsland, waar zij met succes lokale vestigingen heeft opgestart.

Het klantenbestand van CycloMedia omvat de belangrijkste steden in de markt waarin het bedrijf actief is, zoals New York, Washington D.C., Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Stuttgart. Het bedrijf kan niet alleen publieke organisaties zoals gemeenten, waterschappen en netbeheerders tot haar klanten rekenen, maar ook een groeiend aantal private organisaties binnen de bouw en infrastructuur, de financiële dienstverlening en vastgoedsector.

De komst van deze nieuwe investeerder zal bijdragen aan de verdere continuering van de visie en strategie van CycloMedia. Het bedrijf is van plan om haar investeringen in groei en professionalisering te versnellen en om een nieuwe generatie opname- en sensorsysteem te ontwikkelen.

Volpi Capital is een investeringsmaatschappij voor middelgrote bedrijven in Noordwest Europa. Volpi heeft een hypothesegedreven investeringsstrategie en richt zich op ambitieuze bedrijven die gebruik maken van technologie om traditionele business-to-business waardeketens te innoveren.
 

Gerelateerde artikelen