Volkswagen bevestigt hoger bod op autoverhuurder Europcar

De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft zijn overnamebod op autoverhuurder Europcar verhoogd, nadat het Franse bedrijf een eerder overnamevoorstel had afgewezen. Dat bevestigde Volkswagen na eerdere berichtgeving door persbureau Bloomberg. Het bod bedraagt nu circa 2,5 miljard euro.

Volkswagen trekt bij de geplande overname van Europcar op met de Nederlandse auto-importeur en mobiliteitsgroep Pon en de Britse investeerder Attestor. Een eerder voorstel van 2,2 miljard euro werd door Europcar afgewezen. Verschillende bezitters van het autoverhuurbedrijf zouden nu het hogere bod van het door Volkswagen geleide consortium steunen. Met de inlijving van een autoverhuurbedrijf zou Volkswagen onder meer technologie en infrastructuur in handen krijgen op het gebied van mobiliteitsdiensten.

Europcar kwam eind vorig jaar in financiële problemen. Schuldeisers scholden daarop ruim 1 miljard euro aan schulden kwijt en kregen het bedrijf in ruil daarvoor in handen. Autoverhuurders hadden in 2020 zwaar te lijden onder de coronacrisis, doordat ze voor een groot deel afhankelijk zijn van toeristen die op vakantie een auto huren. Internationale reizen waren zonder dringende reden nagenoeg onmogelijk tijdens de coronacrisis.

Europcar was al eerder in handen van Volkswagen. De autofabrikant verkocht het verhuurbedrijf in 2006 aan investeerder Eurazeo.

Gerelateerde artikelen