VolkerWessels doet drie dochters in de verkoop

Het bouwbedrijf gaat flink krimpen na de deal van minimaal 600 miljoen.

VolkerWessels wil drie onderdelen voor energie, telecominfrastructuur en installatietechniek in de verkoop doen. Het gaat om de dochters Visser & Smit Hanab (energietransport) , VolkerWessels Telecom en Homij (installatietechniek). Ze worden samengevoegd en als pakket te koop gezet.

Dat meldt het FD. Aan het drietal bedrijven hangt een gezamenlijk prijskaartje van 600 tot 800 miljoen euro. VolkerWessels reageert summier in het FD. Een eventuele verkoop is nu niet aan de orde, aldus een woordvoerder. Maar het FD wijst naar meerdere bronnen die beweren dat ING is ingehuurd als adviseur bij het verkoopproces. De bank geeft evenmin commentaar.

Het FD weet verder te melden dat de drie dochters moeten vertrekken wegens gebrek aan goede prestaties. In de bouwsector kunnen de verkoopplannen echter op weinig begrip rekenen. De drie bedrijven in kwestie zijn actief in de energietransitie, bij uitstek het gebied waar bouwbedrijven momenteel instappen omdat er bij de woning- en wegenbouw weinig te halen valt. Het orderboek van het bedrijf zou vijf procent zijn gekrompen eind 2022.

VolkerWessels is een van de grootste bouwers van het land, met een omzet van 6,6 miljard euro vorig jaar, bij een winst van 192 miljoen. Vier jaar geleden haalde de familie Wessels het bedrijf van de beurs via de investeringsmaatschappij Reggeborgh.

Het FD suggereert dat VolkerWessels na het afstoten van de drie bedrijven een flink jasje uitdoet. Het trio zou goed zijn voor een brutobedrijfsresultaat van 100 miljoen euro. De dochters zijn onder andere bezig met het leggen van leidingen en glasvezel. Dat VolkerWessel de drie dochters ineenschuift wordt niet raar gevonden in de sector, zo schrijft het FD.

Lees ook: Sectoranalyse Bouw: industrieel bouwen plaveit het pad voorwaarts

Gerelateerde artikelen