Volgende miljardair biedt op zwakke voetbalclub Everton

777 Partners haakte af, nu staat The Friedkin Group klaar met een bod.

De volgende investeerder heeft zich gemeld voor de Engelse voetbalclub Everton, die uitkomt op het hoogste niveau van de Engelse voetbalcompetitie. Dit keer wil de Amerikaanse miljardair Dan Friedkin de club overnemen.

Friedkin is onder andere de topman van The Friedkin Group. Sinds 2020 is hij via deze investeringsmaatschappij eigenaar van de voetbalclub AS Roma. Britse media melden dat Friekin een belang van 94,1 procent wil nemen in de Engelse club.

Lang zag het ernaar uit dat Everton zou worden overgenomen door de Amerikaanse investeerder 777 Partners, maar begin deze maand werd duidelijk dat de aangekondigde deal er niet kwam.

Everton is eigendom van weer een andere investeringsmaatschappij: Blue Heaven Holdings Limited, eigendom van Farhad Moshiri, een andere Amerikaanse miljardair. Die zou van Everton af willen vanwege de moeizame financiƫle omstandigheden van de club. In seizoen 2021/2022 boekte Everton meer dan 124,5 miljoen pond verlies, wat meer is dan volgens de regels van de Engelse voetbalbond is toegestaan.

Wat de investeerders zoal willen betalen voor de Engelse voetbalclub is niet bekend. Everton eindigde het afgelopen voetbalseizoen op de vijftiende plaats in Engelse Premier League. Dit na aftrek van acht punten wegens overtreding van de financiƫle regels in Engeland. Zonder die straf zou de club op de elfde plaats zijn beland.

Gerelateerde artikelen