Volgende Amerikaanse probleembank zoekt koper

Grote Amerikaanse banken hebben interesse in de First Republic Bank.

De Amerikaanse First Republic Bank onderzoekt de mogelijkheid om zichzelf te verkopen. Het is de volgende bank daar die in zware financiële problemen is gekomen. Analisten schatten het risico groot dat de First Republic de volgende bank is die getroffen kan worden door een bankrun. Eerder gingen hierdoor de Silicon Valley Bank en de Signature Bank al kopje onder. 

 

First Republic is naar balansomvang de veertiende bank van de Verenigde Staten. De bank uit San Francisco heeft 212 miljard dollar aan beleggingen uitstaan en ruim 176 miljard dollar aan deposito's. Kredietbeoordelaar S&P Global heeft de bank een rommelstatus gegeven (BB+). Het persbureau Bloomberg meldde dat het bedrijf nu de etalage opzoekt om het vege lijf te redden.

Volgens S&P Global loopt First Republic meer risico's dan vergelijkbare banken in de Verenigde Staten. Dat komt doordat de hele groep van rekeninghouders van deze bank minder divers is dan bij vergelijkbare branchegenoten. Bloomberg denkt dat er volop interesse is in de First Republic van grote banken.
 

Gerelateerde artikelen