Voetbalclub AA Gent verkocht aan Vlaamse ondernemer

Belgische media zetten vraagtekens bij schimmige deal.

De Oost-Vlaamse ondernemer Sam Baro heeft zich woensdag in de Ghelamco Arena officieel voorgesteld als nieuwe eigenaar van de voetbalclub AA Gent. Baro verdient zijn geld met interimmanagent. Hij is bereid om te investeren in de club.

AA Gent, een Belgische subtopper in het betaald voetbal, zette zichzelf in de etalage. De laatste jaren zijn meer Belgische voetbalclubs verkocht. Tussen 2019 en 2022 is er voor 363 miljoen euro vers kapitaal opgehaald bij investeerders. Maar deze clubs boekten in boekjaar 2021-2022 een verlies van 150 miljoen euro.

Baro zou als interimmer 85 miljoen euro omzet hebben verdiend in de interimsector. Maar geconsolideerde resultaten van één moederbedrijf zijn niet te vinden, zo ontdekte de Belgische zakenkrant De Tijd. De verschillende bedrijven van Baro laten bescheiden winsten zien.

Uit documenten die deze week gepubliceerd zijn in het Belgisch Staatsblad, blijkt dat Baro Gent overneemt met de pas opgerichte vennootschap KrosPoint. Die wordt gecontroleerd door een andere vennootschap, Baro Projects. Deze stelt tien miljoen euro voor KrosPoint ter beschikking, aldus de oprichtingsakte, waarvan negen miljoen later zal volgen.

Gerelateerde artikelen