Vodafone wil dat rechtbank deal van ABN AMRO en De Brauw ongeldig verklaart

Telefoniebedrijf Vodafone is het niet eens met de overname van Reggefiber door KPN. Het bedrijf wil dat de rechtbank de overname ongeldig verklaard. Dat meldt website Tweakers.nl op basisi van een anonieme bron. Als Vodafone haar zin krijgt gaan ABN AMRO en De Brauw Blackstone Westbroek één deal achteruit in de league tables. De Britse concurrent van KPN vindt dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) onterecht goedkeuring heeft verleend aan de overname.
Vodafone heeft beroep aangetekend bij de rechtbank in Rotterdam. Hierbij richt het haar pijlen niet op KPN, maar op de ACM. De berichtgeving van Tweakers wordt bevestigd door een woordvoerder van Vodafone. wat precies de bezwaren zijn van Vodafone is onbekend. Wel maakt het bedrijf gebruik van het netwerk van Reggefiber. Als het bedrijf volledig in handen komt van een directe concurrent zou dat nadelig uit kunnen pakken voor Vodafone. 
KPN heeft al lang een belang in glasvezelexploitant Reggefiber. In 2012 vergrootte het zijn aandeel naar 51 procent. Begin 2014 kocht KPN nog 9 procent van de aandelen erbij. Bij deze deal kreeg verkoper Reggeborgh juridisch advies van advocaat Jeroen Bleeker van JanssenBroekhuysen. In november 2014 kondigde KPN de overname van de resterende 40 procent van de aandelen aan. Bij deze deal krijgt KPN financieel advies van een team van ABN AMRO onder leiding van managing director Lodewijk Sodderland. Hij werkt samen met onder andere Hugo Peek en Diny de Jong. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek is de juridisch adviseur van KPN. Jolling de Pree is in de lead. 
 
Gerelateerde artikelen