VLC & Partners overgenomen door Howden

Verzekeringsmakelaar VLC & Partners krijgt een nieuwe eigenaar.

Howden, een wereldwijd actieve verzekeringsgroep neemt verzekeringsmakelaar VLC & Partners over. De huidige aandeelhouders, met als grootaandeelhouder De Goudse, verkopen hun volledige belang aan Howden.

VLC & Partners is in de Nederlandse assurantie-adviesmarkt actief op het gebied van risicomanagement, zorg- en verzuim, pensioen en private insurance. Met 500 medewerkers is het bedrijf actief op zeven verschillende locaties in Nederland. VLC & Partners wordt het leidend platform van Howden in Nederland. De huidige algemeen directeur van VLC & Partners, Lando te Molder, wordt benoemd als CEO Howden Nederland. De komende periode wordt bekeken op welke manier de samenwerking met de huidige organisatie van Howden Nederland wordt ingericht. De merknaam VLC & Partners zal verdwijnen.

Howden is een verzekeringsgroep met als fundament ‘employee ownerschip’. Opgericht in 1994, opereert het in 50 landen verspreid over Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf heeft 15.000 medewerkers en behandelt namens cliënten een premievolume van 35 miljard dollar. Onlangs nam het branchegenoot NORTH in Denemarken over. In een persbericht laat CEO David Howden weten: “We zijn nu een speler van formaat in elke belangrijke verzekeringsmarkt in Europa, en we blijven onze lang gekoesterde ambitie waarmaken om de Europese intermediair bij uitstek te worden voor klanten en talent door samen te werken met de allerbeste bedrijven.”

Lees ook: Sectoranalyse Assurantie: Consolidatiegolf Nederlandse verzekeringsmarkt verwacht

Gerelateerde artikelen