Vivienne de Leeuw benoemd tot CFO RTL Nederland

Vivienne de Leeuw volgt Patrick Olde Scholtenhuis op als financieel directeur bij RTL Nederland. De Leeuw (42) begint per 1 mei.

De Leeuw werkt vanaf 1999 bij verschillende bedrijven in leidinggevende functies op het terrein van onder andere corporate finance en investor relations. In 2008 maakte zij de stap naar Royal KPN als Head of Investor Relations en in 2011 werd zij als CFO verantwoordelijk voor het Consumer Residential segment. De afgelopen jaren maakte ze de stap van corporate finance naar een brede strategische finance rol, waarbij verandermanagement en klantgericht denken centraal staan.

“De Leeuw 'een CFO plus”, aldus Bert Habets, CEO RTL Nederland. “Zij heeft zich in haar carrière ontwikkeld als een strategische business partner met ruime ervaring in onder andere M&A, Investor Relations en Consumer Intelligence. Kennis en ervaring die nodig zijn in een bedrijf als RTL dat in een snel veranderende markt opereert. Haar ondernemersbloed en ervaring met complexe strategische vraagstukken hebben de definitieve doorslag gegeven om haar toe te voegen aan ons directieteam.”

Gerelateerde artikelen