Vistra krijgt vergunning voor escrow- en settlement diensten

De Nederlandsche Bank verleent Vistra een vergunning voor het wereldwijd verlenen van escrow- en settlement diensten.

Vistra, wereldwijd marktleider op het gebied van administratieve, juridische en financiële dienstverlening, kondigt vandaag aan dat zij van De Nederlandsche Bank een vergunning heeft gekregen om als betaaldienstverlener te mogen opereren. Met deze vergunning mag Vistra escrow- en settlement diensten verlenen, een activiteit die onder de reikwijdte van de Europese richtlijn voor betaaldiensten (PSD2) valt en daarmee op basis van de Wet Financieel Toezicht vergunningplichtig is.

Met het verkrijgen van de vergunning staat Vistra onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) voor wat betreft het verlenen van de betaaldiensten. Dit geeft de cliënten de garantie dat Vistra aan alle relevante voorschriften voldoet bij de uitoefening van haar taken als betaaldienstverlener. Vistra biedt de escrow- en settlement diensten aan vanuit het kantoor in Nederland, waar een apart team van ervaren professionals de cliënten zal ondersteunen. De aangeboden dienstverlening ziet met name op het beperken van kredietrisico en/of het garanderen van volledige betaalzekerheid voor transacties die afgewikkeld worden tussen derde partijen.

“De door ons geboden oplossing is bijzonder relevant voor cliënten die risico’s willen beperken tijdens complexe financiële transacties – zoals bij fusies en overnames, de vastgoedsector – of als onderdeel van gerechtelijke schikkingen”, aldus Casper Spindelaar, Vistra’s Head of Escrow and Settlement Services. “Onze dienstverlening biedt cliënten de benodigde/vereiste zekerheid en bescherming, terwijl wij tegelijkertijd waarborgen dat de transacties op tijd afgerond kunnen worden en dat de activa en data veilig blijven, met name bij grensoverschrijdende transacties. Naast een scherpe prijs, bieden wij cliënten een snelle service. Doorgaans verstrekken we binnen 24 uur na ontvangst van een verzoek een offerte en zal de escrow of settlement-dienst binnen twee weken operationeel zijn.”

“Wij zijn bijzonder blij met deze mijlpaal voor Vistra. Het verkrijgen van de vergunning getuigt van vertrouwen en erkenning van De Nederlandsche Bank voor ons interne controlekader en de correcte naleving van onze toezichtrechtelijke verplichtingen”, zegt Nicole van Bunge, Country Managing Director van Vistra Nederland.

“Onze cliënten kunnen een flexibele dienstverlening verwachten waarbij onze oplossingen aangepast zullen worden aan de behoefte van de klant en onderliggende transactie. Onze diensten kunnen gebruikt worden ongeacht de grote van de geldsom, het aantal te verrichten (uit)betalingen (inclusief de verwerking van valutatransacties) of het aantal betrokken jurisdicties”, aldus Van Bunge.
 

Gerelateerde artikelen