Visma verlegt de blik naar payrolling en onderwijs

De Noorse groeier nam vijftig bedrijven in vijf jaar over in de Benelux.

Het Noorse softwarebedrijf Visma Group gaat de komende tijd investeren in zijn HR- en payroll-oplossingen. Ook wil het bedrijf verder groeien in IT voor het onderwijs. Dit staat in het jaarverslag 2023.

IT-vakblad Computable vermoedt dat het streven van Visma gepaard gaat met de nodige groei. De Noor is een kooplustige groeier die in vijf jaar meer dan vijftig overnames realiseerde in de Benelux.

Afgelopen jaar nam Visma het Nederlandse bedrijf ZorgDomein over, het bedrijf achter het gelijknamige zorgplatform dat door duizenden zorgprofessionals en instellingen wordt gebruikt. Voor de Noren betekent deze overname de entree in de Nederlandse markt voor publieke gezondheidssoftware.

Eind 2023 nam Visma ook Accountants Academy over, een jong bedrijf uit Gent dat accountants een online LMS (Learning Management System) biedt, inclusief het bijhouden van (ITAA) geaccrediteerde punten. Kort daarvoor werd Syntegro overgenomen, een Belgisch hr-techbedrijf dat richt zich op workforce-managementsoftware.

Gerelateerde artikelen