Visma neemt UseItGroup-Bouwsoft over

De Belgische UseItGroup – bekend van de merken Bouwsoft, Groensoft en Archisoft – komt onder de vleugels van de Visma Group. 

Deze overname is de vierde in rij in België voor softwarebedrijf Visma, na Yuki, Syneton en Admisol. Met Bouwsoft verruimt Visma nu zijn spectrum met sectorspecifieke oplossingen.

De bouw, met bijna 150.000 actieve bedrijven, is een belangrijke economische sector in België en maakt op dit ogenblik een inhaalbeweging op vlak van digitalisering. Met 25 jaar expertise en meer dan 10.000 bouwprofessionals biedt Bouwsoft een complete en geïntegreerde oplossing die de vele aspecten van de administratie vereenvoudigt. 

UseItGroup is al 25 jaar Belgisch marktleider in geïntegreerde administratieve software voor kleine en middelgrote bedrijven uit de bouw- en installatiesector, tuinaannemers en architecten. Met een team van bijna 30 medewerkers in Meetkerke bij Brugge ondersteunen ze meer dan 10.000 kleine en middelgrote professionals met de digitalisering van hun processen. Naast Bouwsoft ontwikkelde UseItGroup ook gespecialiseerde administratieve software voor architecten en tuinprofessionals die in de markt worden geplaatst onder de productnamen Archisoft en Groensoft.

Bouwsoft, Groensoft en Archisoft zetten onder de huidige namen de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De bestaande samenwerkingen en onafhankelijkheid blijven gegarandeerd. Het huidige management blijft aan boord en het lokale team wordt verder uitgebreid. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.
 

Gerelateerde artikelen