Visma neemt softwarebedrijf Raet over

De Noorse softwareproducent Visma neemt de Nederlandse software-ontwikkelaar en HR-dienstverlener Raet over. De deal moet in juli 2018 afgerond zijn.

Dat meldt Visma. Het bedrijf wil 100 procent van de aandelen van Raet overnemen. Volgens het FD zou er 600 miljoen euro met de deal gemoeid zijn. De transactie is nog wel onder voorbehoud van het succesvol afronden van de toepasselijke medezeggenschapstrajecten.

De overname moet Visma helpen zijn positie in Nederland en België te versterken, waar het bedrijf al actief is met boekhoud-, ERP-, payroll en aanverwante cloud software. Na de overname bedienen de bedrijven samen 10 miljoen klanten. Twee jaar geleden werd Raet gekocht door HgCapital. Die investeerder is ook gedeeltelijk eigenaar van Visma. 

"De hooggekwalificeerde medewerkers van Visma en Raet vormen samen een sterke internationale HRM-omgeving. Dit versterkt ons vermogen om nieuwe en bestaande klanten op de lange termijn duurzame oplossingen te blijven bieden", zegt Øystein Moan, CEO van Visma.

"De acquisitie leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden omdat het aanbod van Raet goed past bij Visma's HRM-strategie", aldus Moan in een persbericht. "Door ons bij Visma aan te sluiten vergroten we onze innovatiekracht en ons portfolio van HR-software en services. Dat biedt nieuwe kansen voor zowel onze klanten als onze medewerkers", zegt Kobe Verdonck, CEO van Raet over de overname.

Raet is een afsplitsing van Heidemij, het latere Arcadis. Bij Raet werken 1.000 medewerkers en het bedrijf heeft naast Nederland vestigingen in onder meer België, Spanje, Argentinië en Colombia. 

Gerelateerde artikelen