Visma neemt Onguard over

Visma is de afgelopen jaren gestaag gegroeid op de Nederlandse markt en breidt verder uit met de overname van Onguard.

Visma deed de afgelopen jaren veel overnames op de Nederlandse softwaremarkt, waaronder Raet, ProActive, PinkWeb, HR2day, Dotweb, VerzuimSignaal, PlusPort en Circle Software. 

Onguard’s order-to-cash-oplossingen zijn een strategische aanvulling op de cloudoplossingen van Visma voor onder meer financieel management, HRM, spend management en e-overheidsoplossingen. 

Onguard, gevestigd in Amsterdam, is een Europese marktleider in cloudgebaseerde order-to-cash-oplossingen en biedt een end-to-end productsuite, variërend van oplossingen voor risicobeheer en facturering tot kredietbeheer en incasso. Door een combinatie van Onguard’s kernplatform en partnerproducten kan het bedrijf een flexibele, horizontale oplossing bieden die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel kleine als grote ondernemingen in diverse branches. 

Het bedrijf bedient meer dan 30.000 zakelijke gebruikers binnen 600 bedrijven, waaronder Aon, Schiphol, BMW en LLOYDS Bank.

Visma neemt Onguard over van Main Capital, een strategische investeerder in de Noordwest-Europese software-industrie. Door het leiderschap van Main Capital, de acquisitiestrategie en de focus op partner- en reseller-ecosystemen in de afgelopen zes jaar, heeft Onguard een consistente groei doorgemaakt.

“We zijn verheugd om ons bedrijf binnen de Visma group verder te kunnen ontwikkelen. Visma's internationale aanwezigheid en het brede productaanbod zullen ons helpen ons platform verder te verbeteren, onze klanten en medewerkers nieuwe mogelijkheden te bieden en onze groeidoelstellingen te bereiken. We kijken uit naar de mogelijkheid om ons bereik op de Europese markt uit te breiden”, zegt Marieke Saeij, CEO Onguard.

“De order-to-cash-waardeketen is voor ons een strategische prioriteit. Daarom zijn we verheugd om Onguard te mogen verwelkomen bij de Visma-familie. De cloudoplossingen van Onguard zijn een goede aanvulling op onze oplossingen in Nederland. We zien ook goede kansen om samen te groeien in de rest van Europa”, zegt Eivind Gundersen, divisiedirecteur Visma Commerce Solutions.

Gerelateerde artikelen