Visma neemt Belgische SaaS scale-up over

De Noorse cloudspecialist is groot geworden door overnames.

Het Noorse IT-bedrijf Visma neemt Teamleader over, een Belgische SaaS scale-up voor kleine en middelgrote bedrijven. Teamleader is actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Er werken ruim 13.000 organisaties met Teamleader samen en er vloeit voor meer dan tien miljard euro aan facturen door Teamleader-systemen.

Het is alweer een deal van Visma, dat groot is geworden door overnames. Vorig jaar boekte de cloudspecialist een omzetgroei van twintig procent tot 2,1 miljard euro. Met 42 overnames in een jaar tijd vestigde Visma een nieuw bedrijfs-record, waaronder tien bedrijven in Nederland en België. Visma Benelux bestaat uit 37 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud-software. De groep telt ruim 14.000 werknemers in meer dan twintig landen.

Teamleader blijft onder zijn eigen naam en met het huidige team van 180 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Jeroen De Wit, oprichter en CEO van Teamleader, heeft voor de deal gekozen om te kunnen aanhaken bij de groei van het aantal mkb’ers en ondernemers in Europa en het aantal bedrijven dat wil overschakelen op cloud-software. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.
 

Gerelateerde artikelen