Visma koopt twee bedrijven binnen een week

Het Noorse bedrijf voor boekhoudsoftware Visma neemt Rompslomp.nl over. De deal volgt nadat Visma begin vorige week ActuIT overnam.

Het Noorse bedrijf voor boekhoudsoftware Visma neemt Rompslomp.nl over. De deal volgt nadat Visma begin vorige week ActuIT overnam. Rompslomp.nl is specialist in online boekhoudsoftware voor freelancers en zzp’ers. Het bedrijf werd in 2015 opgericht. De organisatie blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel van Visma Software 

ActuIT is een bedrijf dat zich toelegt op pensioencommunicatie. De organisatie is ondergebracht bij het bedrijfsonderdeel Visma Idella. Nadere details over de deals zijn niet bekendgemaakt.

De aankopen zijn van Visma in Nederland sinds het bedrijf in november Mijnwebwereld overnam. De acquisitiegolf volgt op een kapitaalinjectie van nieuwe investeerders afgelopen najaar. Het gaat om Aeternum Capital, Overheidspensioenfonds Noorwegen (Folketrygdfondet) en Vind. De bestaande aandeelhouder GIC heeft opnieuw geïnvesteerd. Visma nam in de afgelopen jaren tientallen bedrijven — in 2020 waren dat er 37 — over, waaronder in Nederland. 

Gerelateerde artikelen