Visma koopt Syneton

Accountancysoftwarebedrijf Visma neemt Syneton over, een aanbieder van software voor het beheer van accountantskantoren. 

Met deze strategische overname, die volgt op de overnames in 2020 van het Belgisch-Nederlandse Yuki en het Belgische Admisol, blijft Visma gestaag groeien in de Belgische accountancy- en ERP-markt.

Syneton werd in 2001 opgericht en biedt kantoorbeheersoftware voor accountantskantoren aan. Het bedrijf met hoofdzetel in Bornem is marktleider met oplossingen als Admin-IS / Admin-Consult voor grote kantoren en met de cloudoplossing AdminPulse voor kleine en middelgrote kantoren. Deze oplossingen vereenvoudigen en automatiseren de werking van het kantoor op vlak van tijdregistratie, projectmanagement, klantmanagement (CRM), medewerkersmanagement (HRM), contactmanagement en rapportagetools. Syneton heeft 35 medewerkers en bedient als marktleider in België ruim 1.200 accountantskantoren.

Syneton zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De bestaande samenwerkingen en onafhankelijkheid blijven gegarandeerd. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het accountancy-ecosysteem. Informatie wordt zodoende makkelijker uitgewisseld waardoor Visma-klanten nog meer voordeel uit hun software halen. 

Er zijn geen management wijzigingen met deze overname gemoeid. De transactiewaarde van deze overname wordt niet vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen