Visma Group neemt Idella over

De Visma Group, een leverancier van bedrijfssoftware voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinaviƫ en de Benelux, heeft 100 procent van de aandelen verworven van Idella.

Idella biedt software en services voor het administreren en digitaliseren van de belangrijkste bedrijfsprocessen van pensioenuitvoerders, banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en beleggingsinstellingen. Met ruim 110 medewerkers bedienen wij meer dan 40 financiële instellingen, waaronder Achmea, PGGM, Van Lanschot (evi), Pensioenfonds DSM en Pensioenfonds Horeca & Catering. 

De transactie is de vierde acquisitie door Visma in Nederland in de afgelopen vier maanden en past in de strategie van de Visma Group om de activiteiten in deze uiterst strategische regio verder uit te breiden en de marktpositie in Noord-Europa te versterken.

Visma blijft zoeken naar mogelijkheden om de aanwezigheid en het productaanbod in de regio te vergroten. Dit in aansluiting op de recente acquisities van ProActive (leverancier van volledig op SaaS gebaseerde en in eigen huis ontwikkelde software-oplossingen voor het managen en verbeteren van purchase-to-pay-processen), Raet (leverancier van cloudgebaseerde hrm- & payrolloplossingen) en van PinkWeb (leverancier van een online interactieplatform voor accountantskantoren en hun klanten). Samen vormen deze overnames een samenhangend aanbod van duurzame producten en diensten die waarde genereren voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

"Visma's cloudsoftware en cloudservices zijn toonaangevend in Europa. Naast onze andere recente overnames verwelkomen we Idella, dat een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan dit aanbod, en klanten in Nederland in staat zal stellen te profiteren van deze moderne technologie. Idella is al meer dan dertig jaar een innovatieve speler op de Nederlandse markt en heeft een gedegen portfolio van software en services. Dankzij de hoogopgeleide medewerkers is Idella uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde partners in de sector, die aanzienlijke meerwaarde biedt aan zijn loyale klantenbasis", zegt Nils Vold, divisiedirecteur van Visma.

Gerelateerde artikelen