Vinted Go neemt C2C-specialist Homerr over

De deal leidt tot uitbreiding van het netwerk van bezorgpunten.

Vinted Go, onderdeel van Vinted Group, heeft Homerr overgenomen. De twee bezorgservices werkten eerder al op meerdere vlakken samen in de bezorging. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Vinted Go startte begin 2022 als opvolger van de verzendingstak van Vinted. De bezorgservice heeft een netwerk van meer dan 200.000 pick-up en drop-off punten in Europa. Daarbij worden bestellingen heen en weer verzonden tussen lockers.

Homerr is sinds 2016 actief in de c2c-bezorging en heeft al een groot deel van de Vinted-leden in hun bestand. Homerr typeert zichzelf als een sociaal netwerk van BuurtPunten en ServicePunten, waar mensen hun pakket rechtstreeks naartoe kunnen sturen of inleveren.

De partijen zeggen met nieuwe bezorgoplossingen minder impact te willen maken op het klimaat. Ook denken ze dat schaalvergroting mogelijk is en kunnen ze samen het aantal pick-up en drop-off punten flink uitbreiden.

Homerr blijft op dezelfde manier opereren als voor de overname. Homerr-oprichters Juriaan Matthijssen en Mark-Jan Pieterse gaan een senior rol vervullen binnen de gecombineerde organisatie.

Gerelateerde artikelen