Vitestro vangt twaalf miljoen in serie A financiering

Sonder Capital uit Californië gelooft in volautomatische bloedafname.

De Utrechtse medische start-up Vitestro heeft een investering van twaalf miljoen euro gekregen in een Serie A-financieringsronde. Voor het bedrijf, dat een apparaat heeft ontwikkeld dat zelfstandig bloed moet kunnen afnemen zonder dat daar nog een verpleegkundige of dokter aan te pas komt, is het de eerste investeringsronde.

De investeringsronde werd geleid door het in Californië gevestigde Sonder Capital. Ook andere geldschieters deden daaraan mee. Met het geld wil Vitestro doorwerken aan marktgoedkeuring voor zijn apparaat. Een prototype werd al op ruim 1000 patiënten getest en klinische studies worden dit jaar voortgezet.

Vitestro verwacht zijn bloedafnameapparaat volgend jaar in Europa op de markt te kunnen brengen. Volgens topman en medeoprichter Toon Overbeke van Vitestro breekt er nu een "nieuwe groeifase aan". Het bedrijf ziet kansen omdat bloedafname een veel voorkomende handeling is bij medische laboratoria en die ook te maken hebben met personeelskrapte.

De Utrechtse start-up werd in 2017 opgericht. Inmiddels heeft het bedrijf zo'n 50 medewerkers die zich onder meer bezighouden met beeldvormingssoftware, medische robotica en kunstmatige intelligentie.

(ANP)

Gerelateerde artikelen