ING wil Vincent van den Boogert als CEO Nederland

ING Nederland wil Vincent van den Boogert per 1 juni aanstellen als hoogste baas. Van den Boogert zou Nick Juen moeten opvolgen. Die gaat, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder, leiding geven aan de Duitse tak van ING. Dat meldde de bank donderdag.

De overstap van Jue naar Duitsland houdt verband met de onlangs aangekondigde wisselingen van de wacht in de raad van bestuur van moederbedrijf ING. Koos Timmermans volgt daar Patrick Flynn op als financieel topman. Zijn plek aan het roer van de bankactiviteiten in de Benelux wordt overgenomen door de huidige topman van ING in Duitsland, Roland Boekhout.

Hamers
Naast Flynn treedt ook risicodirecteur Wilfred Nagel later dit jaar terug. Hij gaat met pensioen. ING heeft Steven van Rijswijk, die nu nog voor de zakelijke tak van de bank werkt, voorgedragen als zijn opvolger. Van de driekoppige raad van bestuur gaat alleen topman Ralph Hamers bij de aandeelhoudersvergadering op 8 mei op voor een nieuwe termijn.

Van de Boogert begon zijn loopbaan in 1995 bij ING en bekleedde sindsdien een groot aantal commerciële functies. In zijn huidige bestuursfunctie is hij verantwoordelijk voor het klantencontact van de bank in Nederland.

(AFN)

Gerelateerde artikelen