Vierde private equity fund-of-funds Marktlink fors overschreven

Particulieren willen meer toegang tot private equity en venture capital.

Marktlink Capital heeft voor zijn vierde private equity fund-of-funds 330 miljoen euro aan toezeggingen opgehaald onder circa 300 private investeerders. De in fund-of-funds gespecialiseerde investeringsmaatschappij zal dit kapitaal investeren in tien private equityfondsen.

Sinds de oprichting heeft Marktlink Capital in vier jaar tijd in totaal ruim anderhalf miljard euro opgehaald bij circa 1500 ondernemers en particulieren voor investeringen in private equity- en venture capital-fondsen.

Tien procent overschreden
Met de 330 miljoen euro aan kapitaal dat voor fonds IV bijeen is gebracht, is het oorspronkelijke doel van 300 miljoen euro met tien procent overschreden. Dit vierde fonds is anderhalf keer groter dan fonds III. Het vijfde private equity fund-of-funds is nu geopend voor inschrijving.

Marktlink heeft reeds een groot deel van de fondsen geselecteerd waarin fonds IV gaat investeren. Met fondsen van investeringsmaatschappijen zoals Parcom, Rivean Capital (voorheen Gilde Buy Out), ICG, Main Capital en Verdane denkt Marktlink een sterke mix samengesteld te hebben van nationale en internationale investeerders. Deze fondsen zijn geselecteerd vanwege hun brede spectrum qua regio, sector, grootte en specialisatie. Ze hebben bovendien een uitstekend trackrecord.

Actief op de secundaire markt
Naast primaire investeringen in private equity-fondsen is het fonds ook actief op de secundaire markt, waar bestaande belangen worden gekocht. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met ICG, dat secundaire investeringen mogelijk maakt. Verder worden co-investeringen gedaan in samenwerking met onder meer HgCapital en Alpinvest, zoals de recente investering in het snelgroeiende softwarebedrijf Visma.

“De grote belangstelling voor het fonds bewijst dat er in Nederland een groeiende behoefte is aan beleggingsproducten die particulieren toegang geven tot private equity en venture capital”, aldus Bastiaan van Slobbe, partner bij Marktlink Capital. “We zien dat investeerders niet alleen aangetrokken zijn tot de rendementen in deze sectoren, maar ook graag investeren in sterke MKB-bedrijven en visionaire ondernemers.”

Lees ook: Private equity-beheerder Altaroc van start in Benelux

Gerelateerde artikelen