‘Vier geïnteresseerden voor failliete Dinner Train’

Vier partijen hebben zich gemeld bij de curator van het failliete Dinner Train.

Vorige week werd de onderneming, die luxe diners aanbood in een rijdende trein, na weken met problemen failliet verklaard. “Het is te bezien in hoeverre er een doorstart gerealiseerd kan worden”, zegt curator Fred Froger van Rassers Advocaten.

Voor geïnteresseerde partijen ligt er onder meer vrij veel serviesgoed en een kantoorinventaris. Mogelijk kunnen ook het technische systeem en het reserveringssysteem worden overgenomen. Het is moeilijk om ook de klantenbestanden over te dragen, omdat de Europese privacywet dat niet zomaar toelaat, legt Froger uit.

Duizenden klanten hebben betaald voor een etentje dat ze nooit hebben gekregen. Alles bij elkaar opgeteld staat voor ongeveer 820.000 euro aan gemiste etentjes open, aldus Froger. De gasten zijn niet de enige schuldeisers, gaf Froger vorige week al aan, er zijn bijvoorbeeld ook leveranciers met claims. Het lijkt daarbij te gaan om een bedrag van ongeveer 300.000 euro, voegt Froger daar nu aan toe.

Dinner Train ging in 2019 ook al eens failliet. Het materieel en de merknaam Dinner Train werden daarna met de hulp van een aantal investeerders overgenomen door Train Charter Events van ondernemer Tim Beltz. Onder de naam Train Events bood Beltz eveneens de mogelijkheid voor bijvoorbeeld bedrijven om een trein als rijdende evenementenlocatie te boeken. Ook die activiteiten zijn nu failliet.

(ANP)

Gerelateerde artikelen