Videosyndicator Autheos overgenomen door Icecat

De videosyndicatie-business van Autheos wordt overgenomen door Icecat. Verwacht wordt dat de overname per 1 september z'n beslag krijgt. .

Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017, is een online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van de e-commercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden platformen zoals Amazon, Google, Alibaba, Rakuten, Wehkamp, BOL en honderden merken, waaronder Intel, Microsoft, Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego, L’Oréal en Akzo Nobel.

Sinds 2012 levert Autheos met een syndicatienetwerk merk- en productvideo’s aan de e-commercemarkt. Autheos biedt het videosyndicatienetwerk gratis aan aan merken. Investeringsmaatschappij Holland Capital nam in 2016 een aandeel in Autheos.

“Doordat Icecat en Autheos overlappende dienstverlening hebben op het gebied van het streamen van commerciële productvideo’s, is het zinvol om de activiteiten te combineren. En samen op te trekken,” aldus Autheos-oprichter Pyke van Dieren. “Daarnaast zagen we ons 70% marktaandeel teruglopen, met het verlies van klanten zoals Mediamarkt, Wehkamp en recent Bol.com en Intertoys, die nu gebruik maken van Icecat Free Vendor Central.”

De impact op de twaalfmaandelijkse omzet van Icecat zal minder dan 1% zijn. “Desalniettemin helpt deze deal Icecat haar videodienstverlening te verbeteren: een completere videodatabase. En een uitgebreider netwerk videosyndicatie-users,” zegt Icecat CEO Martijn Hoogeveen. 

Gerelateerde artikelen